2. Kerroksen taide – Eilinen ”Automobila”

2. Kerroksen taide – Eilinen ”Automobila”

Pietarsaaren kaupunginkirjasto
Runebergsgatan 12, 68600 Jakobstad
01.02.2024 - 31.05.2024
00:00 - 23:59
0,00€

Valokuvaprojekt Eilinen

Ajatus useamman näyttelyn valokuvausprojektista syntyi yhteisestä kiinnostuksestamme vanhaa ja hylättyä kohtaan. Olemme kuvanneet vanhoissa rakennuksissa ja miljöissä ja keränneet teeman mukaisia kuvia projektia varten.

Automobila-projektin kuvia olemme ottaneet pihoilla, piharakennuksissa ja museoissa. Kiitämme kaikkia, jotka antoivat meille tilaisuuden kuvata. Erityiskiitokset Kruunupyyn Saabmuseon Sami Plusisaarelle, Kälviän ”Hajottajamuseon” Matti Toivoselle ja Kruunupyyn Traktorimuseon Bjarne Holmlundille.

Kuvissamme annamme ”hylätyn” olla keskiössä. Annamme sen kertoa tarinansa ja toivomme, että katsoja pysähtyy kuvien edessä ja antaa niiden kertoa tarinansa.

Projektissa on nyt vanhojen autojen vuoro:

Automobila 1 - näyttely Pietarsaaren kirjastossa (toinen kerros) on avoinna 1.2 – 31.5.2024.

Automobila 2 Pännäisissa Galleria Brunossa (Kulttuuritalo Ax) avoinna 1.2 – 29.2.2024.

Eilinen-projektin kuvia on aiemmin ollut esillä Tolvmangårdenin markkinoilla, Pietarsaaren kaupunginkirjastossa, Heinätorikeskuksessa, Herbertin talossa, Luodon hyvinvointiasemalla, Korpholmenin hospitalissa, Luodon kirjastossa, Essehemmetissä ja Norvallassa.

 

Gunilla Björklund

Kuvaan puita, maisemia, kasveja, lintuja ja saattaapa kuvattavaksi löytyä myös jokin pieni luonnon yksityiskohta.
Kuvaan mielelläni myös vanhoja esineitä ja hylättyjä taloja. Ne saavat mielikuvitukseni liikkeelle - kuuntelen niiden kertomia
tarinoita.
Nyt eläkkeelle jääneenä tunnen olevani etuoikeutettu, koska olen löytänyt uudelleen tieni Pohjanmaan luontoon. Täällä on myös paljon autiotaloja, joiden tarinat odottavat kertojaansa. Hylätyt rakennukset peittyvät usein mielenkiintoisilla graffteilla, jotka sitten liittyvät osaksi rakennuksen tarinaa.
gunillabjor@gmail.com
htps://gunilla55.wordpress.com/

Gun Österbacka

Liikun mielelläni luonnossa kameran kanssa.
Kuvaan metsiä, puroja, jokia ja maisemia. Myös portretit, katuelämä ja vanhat rakennukset ovat mieluisia kuvauskohteitani.Haluan saada kuviini ihmisiä, elämää ja tapahtumia, koota ne kaikki yhteen tarinaan ja luoda kuvistani taidetta.
Mielestäni vanhat rakennukset ovat aina olleet kiinnostavia.Menneisyyden ovien avaaminen ja rakennuksen sielun ja tarinan löytäminen on jännittävää.

Olen aina kuvannut, niin kauan kuin muistan. Nyt eläkeläisenä
nautin mahdollisuudestani viettää aikaa kameran takana.
gun.osterbacka@mult.f
htps://www.instagram.com/torpgun

Tapahtumien avainsanat: Näyttelyt ja Utställningar.