”Puhu kuin Runeberg”

 

Tänä vuonna juhlimme Johan Ludvig Runebergin syntymän 220-vuotispäivää. Yhdessä arvostetun työryhmän kanssa olemme pystyneet kokoamaan monipuolisen ja innostavan ohjelman, johon kuuluu kirjallisia tapahtumia, taidenäyttelyitä, musiikkiesityksiä, teatteria ja paljon muuta. Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa ja työryhmän sitoutuminen ovat mahdollistaneet näin monipuolisen ja rikkaan ohjelman laatimisen. 

Tämän vuoden teema ”Puhu kuin Runeberg” antaa meille ainutlaatuisen tilaisuuden paitsi pohtia Runebergin merkittävää panosta kirjallisuuteen ja kulttuuriin myös innostaa uusia lahjakkuuksia yhteisössämme. Pääjuhlassa, jossa korostamme erityisesti Runebergiä, luomme ilmapiirin, jossa juhlitaan ja heijastetaan hänen vaikutustaan kirjallisuuteen.

Minun tehtäväni kaupungin kulttuurituottajana on varmistaa, että Runeberginviikko 2024 on juhlan ja inspiraation foorumi. Odotan innolla yhteistyötä kanssanne, jotta voimme tutkia ja juhlia Runebergin perintöä tavalla, joka paitsi kunnioittaa menneisyyttä, myös avaa ovia tulevaisuuden luoville mahdollisuuksille. 

Minun lisäkseni Runeberginviikon 2024 työryhmään kuuluvat: Wava-opiston vararehtori Bo-Anders Sandström, Pietarsaaren suomenkielisen työväenopiston vararehtori Maria Hudd, museoamanuenssi Jeanette Edfelt ja kaupunginkirjaston kirjastovirkailija Marjut Hepokangas. 

Erityiskiitos myös Optima, 2. vuoden taloustieteen opiskelijalle, myynti, avusta markkinoinnissa!

Lämpimästi tervetuloa viikkoon, joka on täynnä kulttuuria, taidetta ja yhteistä lahjakkuuden ilmaisua!

Annika Strömberg
Kulttuurituottaja, Pietarsaaren kaupunki

 

Pietarsaaren kulttuuriviikko, Runeberginviikko, järjestetään vuosittain Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin kunniaksi. J.L. Runeberg syntyi 5. helmikuuta 1804 Pietarsaaressa.