RAKKAUSTARINA

Edgar Allan Poen A Dream Within a Dream on runo, jota kannan aina mukanani. Se on kiehtonut minua siitä hetkestä asti kun löysin sen ja löydän runosta koko ajan uusia ulottuvuuksia. Mitä ajattelet vaistomaisesti kun suljet silmäsi ja ajattelet rakkautta? Minä ajattelen sitä turvallisuuden tunnetta, jonka koen kun herään aamulla ja näen mieheni selän vasemmalla puolellani ja näen Rouva Kissamme nukkuvan keskellämme.

Vaikka rakkaus voi olla niin paljon muutakin. Se voi olla intohimo, jota tunnemme vapaa-ajan harrastusta tai työtä kohtaan, hanketta kohtaan – kotona tai töissä – tai kirjaa kohtaan. Rakkaus on voima, jota tarvitsemme pystyäksemme suunnistamaan elämässä eteenpäin. Minulle tämä voima on viime kuukausina ollut hyvin yllättävä mielenkiinto jännittäväkuvioisiin kankaisiin sekä kuntosaliharjoitteluun. Kummatkin edellä mainitut asiat ovat tähän asti olleet hyvin kaukaisia minulle, joten yllätys siitä miten ne ovat saaneet minut valtaansa on ollut suuri, olen saanut kummastakin uudesta harrastuksesta mielettömän määrän inspiraatiota ja iloa.

Rakkaus löytyy kaikkialta ja se kulkee kanssamme läpi koko elämän. Edgar Allan Poen runo A Dream Within a Dream julkaistiin vuonna 1849. Runo pohtii käsitystämme elämästä ja ajan vaikutuksesta tunteisiimme. Teksti, joka on julkaistu 1849, on yhtä ajankohtainen tänä päivänä, ja niin on myös rakkaus, se voi muuttaa muotoaan ja se voi muuttaa päämääräänsä, mutta se pysyy.

 

Runeberginviikko on Pietarsaaren kulttuuriviikko, jota tänä vuonna vietetään 2.-9.2. Viikon aikana Pietarsaaressa vierailee useita kirjailijoita, jotka osallistuvat yleisötilaisuuksiin ja tekevät kirjailijavierailuja kaupungin kouluihin. Kirjailijavierailujen lisäksi viikon ohjelmaan kuuluu musiikkia, teatteria ja keskusteluja.
Vuoden 2020 Runeberginviikon työryhmään kuuluvat Ellen Strömberg (kirjailija), Robin Käldström (Kulttuuritoimisto), Peter Roos (Wava-opisto), Sara Johansson/Johanna Enroth (Pietarsaaren museo), Anders Wingren (Arbis), Päivi Rosnell (Työväenopisto) ja allekirjoittanut Marja-Leena Hyytinen (Kulttuuritoimisto).

Näillä sivuilla saatte tutustua ohjelmatarjontaamme! Odotamme kovasti näkevämme teidät Runeberginviikon aikana!

 

TERVETULOA RUNEBERGINVIIKOLLE!

Marja-Leena Hyytinen, kulttuurisihteeri
Pietarsaaren kaupunki

 

Pietarsaaren kulttuuriviikko, Runeberginviikko, järjestetään vuosittain Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin kunniaksi. J.L. Runeberg syntyi 5. helmikuuta 1804 Pietarsaaressa.