SATUJA, VALHEITA JA UNELMIA

Runeberginviikko on Pietarsaaren kulttuuriviikko, jota vietetään tänä vuonna 2.-9.2. Viikon aikana Pietarsaaressa vierailee useita kirjailijoita, jotka osallistuvat yleisötilaisuuksiin ja tekevät kirjailijavierailuja kaupungin kouluihin. Kirjailijavierailujen lisäksi viikon ohjelmaan kuuluu musiikkia, teatteria ja keskusteluja.

Vuoden 2019 Runeberginviikon työryhmään kuuluvat Ellen Strömberg (JMI/Sanataide-hanke), Anna Hagen (Kulttuuritoimisto), Peter Roos (JMI), Sara Johansson (Pietarsaaren kaupunginmuseo), Anders Wingren (Arbis), Päivi Rosnell (Työväenopisto) ja allekirjoittanut Marja-Leena Hyytinen (Kulttuuritoimisto).

Aloitellessamme vuoden 2019 Runeberginviikon suunnittelua, halusimme jatkaa jo vuonna 2018 käsittelemäämme aihetta, identiteettiä. Ohjelman runko valmistui hyvin nopeasti ja nyt tarjoamastamme kulttuuriviikosta on tulossa sekä vahva että monipuolinen.

Runeberginviikon otsikko Satuja, valheita ja unelmia on työryhmän sovittama ja otsikko on saanut inspiraationsa Wava Stürmerin runokokoelmasta Det är ett helvete att måla himlar. Lukiessani Wavan runoja mietin usein seuraavaa: keitä sitten olemmekin, missä olemmekin ja minkälaista elämä juuri tässä hetkessä on, kukaan ei voi viedä meiltä oikeutta unelmiimme.

Tapa, jolla Wava kuvailee vaaleansinistä taivasta, erityisesti kevättalven taivasta, on erittäin kaunis. Kirjoittaessani tätä miellän Runeberginviikon juuri sellaiseksi: kaunis helmikuun viikko, vaaleansinisen kevättalven taivaan alla. Tervetuloa tutustumaan ohjelmatarjontaamme!

 

TERVETULOA RUNEBERGINVIIKOLLE!

Marja-Leena Hyytinen, kulttuurisihteeri
Pietarsaaren kaupunki

 

Pietarsaaren kulttuuriviikko, Runeberginviikko, järjestetään vuosittain Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin kunniaksi. J.L. Runeberg syntyi 5. helmikuuta 1804 Pietarsaaressa.