Jeppis Lux on festivaali, jonka päämääränä on välittää valoa ja yhtenäisyyttä koronapandemian aikana. Jouluvalojen jälkeen ennen kevään sarastusta luomme yhdessä valofestivaalin Runeberginviikon yhteydessä. Valofestivaalin, johon kaikkien on turvallista osallistua.

Jeppis Lux on näkyvä manifestaatio, joka vahvistaa sanomaa siitä, että olemme tässä erikoisessa tilanteessa yhdessä ja että voimme auttaa toisiamme jaksamaan. Maailmoista parhaassa koko Pietarsaari valaistuu korkealle, valon samanaikaisesti ilahduttaessa ihmisten sisintä.

Idea yhdessä järjestetystä valofestivaalista vuoden pimeimpänä aikana, poikkeuksellisessa koko maailman kattavassa yhteiskunnallisessa tilanteessa, on otettu ilolla vastaan monin tahoin.

Festivaalin toteuttajina ovat Jeppis Lux-työryhmä, Wava-opisto ja Kulttuuritoimisto, yhteistyökumppaneinaan mm. Yrkeshögskolan Novia, Citygruppen, Alerte, Svenska kulturfonden, Svenska Österbottens kulturfond, Brita Maria Renlunds fond, Nygréns stiftelse, Österbottens tidning sekä Pietarsaaren sanomat. Kiitos että osallistutte!