Kultursoffan – en lättsam talkshow i Jugendsalen

Kultursoffan – en lättsam talkshow i Jugendsalen

Jugendsalen
Skolgatan 11, Jakobstad
08.02.2023
19:00 - 19:00
5,00€ - 10,00€

Gästerna i talkshowen ”Kultursoffan” i Jugendsalen 8.2 kl.19.00 är:

Ellen Strömberg
Författaren Ellen Strömberg från Jakobstad går från klarhet till klarhet. Debutromanen ”Jaga vatten” gavs ut 2018 och följdes av både en andra roman och en barnbok. I slutet av 2022 förärades Ellen med Augustpriset för sin ungdomsroman ”Vi ska ju bara cykla”.

Stephen Ward
När unge Stephen kom till Jakobstad i början av 80-talet som brittiskt fotbollsproffs blev han den andra engelsmannen att iklä sig de rödvita Jaro-färgerna. Nu 40 år senare går Stephen fortfarande på Jeppis gator som en vanlig engelsman och är dessutom högaktuell som ny huvudtränare för FF Jaro i division 1.

Nina Lassander
Artisten, sångerskan, och låtskrivaren Nina Lassander från Jeppo har efter flera år i Stockholm återvänt till Österbotten. Efter studieäventyr i både Jakobstad och Boston fick Nina sitt genombrott som artist 2010 med låten ”Cider Hill” som slutade tvåa i den finska eurovisionsuttagningen.

I Stockholm jobbade Nina som sångerska och sångcoach och hon har också utbildat sig till certifierat medium.

Vad det innebär får ni veta mer om då ni besöker Jugendsalen och ”Kultursoffan” där artisten Fredrik Furu är programledare och samtalar med gästerna om allt mellan himmel och jord.

Fredrik Furu är verksamhetsledare för föreningen Jugend Kultur rf som ligger bakom både Kultursoffan-konceptet och middagsshowen ”Brinn Jeppis Brinn”. Fredrik är därtill högaktuell med ny musik både på svenska och finska. Albumet ”Ögonblick” släpps i mars och finska EP:n ”Levottomat kesäyöt” i april.

”Kultursoffan” bjuder också på högklassig musik då husbandet under ledning av kapellmästare Victor Nyblom intar scenen.

Biljetter 10€/5€ säljs i dörren. Varmt välkomna!

Evenemangetiketter: veckans program.