Teater

MEDBORGARE I REPUBLIKEN FINLAND

Finlandssvensk dikt och sång under 100 år tolkad av Stina Engström, Johan Klingenberg och David Hellman (piano).
Söndag 4.2.2018
Svenska gården kl. 16.00
Biljetter: 12/10€

 

Stina Engström. Utbildad skådespelare och lärare som sedan fem år tillbaka jobbar som lektor vid Teaterhögskolan i Helsingfors, utbildningsprogrammet för skådespelarkonst. 

Johan Klingenberg. Pensionerad prost. Vissångare och uppläsare på amatörnivå som regelbundet medverkat i radio både som uppläsare och som redaktör. Under en period också som flitig inläsare av talböcker i Studio Finlandssvenska Röster. ”Jag vill se kvällens föreställning som en hyllning till två för mig viktiga personer, Östen Engström och Lars Huldén.”

David Hellman. Talangfull pianist med mycket musikalitet i såväl gener som fingrar. Studerar musikpedagogik vid Novia i Jakobstad med piano som huvudämne. ”Lyssnar gärna på all musik som berör, men om jag måste välja blir det nog gospel och nordisk jazz.”

Texturvalet har gjorts av uppläsarna utgående från förslag från två arbetsgrupper bestående av Ingmar Svedberg, Östen Engström och Kristin Olsoni ( 1977) samt Annette Kronholm-Cederberg, Sofie Stara och Anders Westerlund (2017). Synpunkter på musikurvalet har begärts av Sören Lillkung.

Barnens Estrad: Alfons och Mållgan samt minikonsert med Apan Anders

”Alfons och Mållgan”-pjäsen som är skriven utgående från kända Alfons-böcker är rolig och barnvänlig, med den speciella Alfons-stämning som gjort honom så populär.

Alfons och Mållgan
Manus: Henrik Grönroos i samarbete med Gunilla Bergström
Regi: Henrik Grönroos
Dräkter: Sonja Dragon
Scenografi, foto & grafik: Lasse Andersson

I rollerna:
Catrine Krusberg (Alfons)
Anders Grönroos (berättare, musiker, pappan)
Förlag: Bok-Makaren AB

 

Apan Anders
Apan Anders minikonsert består av Anders populära ”dagishittar”. Interaktivt och glatt!

Torsdag 8.2.2018
Schaumansalen kl. 9.00 och 10.15