IDENTITEETTI

Runeberginviikko, Pietarsaaren kulttuuriviikko, järjestetään vuosittain Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin kunniaksi. J.L. Runeberg syntyi 5. helmikuuta 1804 Pietarsaaressa.

Runeberginviikko on kirjallisuuspainotteinen kulttuuriviiikko, jota tänä vuonna vietetään 4.-11.2. otsikolla Identiteetti. Viikon aikana Pietarsaaressa vierailee monta kirjailijaa, jotka osallistuvat yleisötapahtumiin sekä tekevät kirjailijavierailuita kaupungin kouluihin. Kirjailijavierailujen lisäksi viikon ohjelmaan kuuluu musiikkia, teatteria ja keskusteluja.

Runeberginviikkoa hallinnoidaan Pietarsaaren kulttuuritoimistosta ja toteutetaan yhteistyönä Pietarsaaren kulttuurinjärjestäjien kanssa. Runeberginviikon työryhmään 2017 kuuluu: Marja-Leena Pitkäaho/Pietarsaaren kulttuuritoimisto, Annika Högväg/Kaupunginkirjasto, Jeanette Edfelt/Pietarsaaren museo, Peter Roos/Pietarsaarenseudun musiikkiopisto, Anna Hagen/Pietarsaaren kulttuuritoimisto ja kaupunginkirjasto, Päivi Rosnell/Pietarsaaren Työväenopisto, Anders Wingren/Jakobstads Arbis ja Lisen Sundqvist/Kulttuurinen moninaisuus Pietarsaaressa -hanke. Työryhmä tekee yhteistyötä Pietarsaaren kulttuurinjärjestäjien kanssa, mm. kolmannen sektorin ja Schaumansalin kanssa.

Runeberginviikolla 2018 fokus on identiteetissä. Miten identiteetti muodostuu? Saako se vaikutteita ja miten? Runeberginviikolla 2018 haluamme myös huomioida Zacharias Topeliusta, jolla on juhlavuosi 2018.

Runeberginviikon työryhmä toivoo teidän viihtyvän ohjelmamme kanssa ja että löydätte omat suosikkinne.

 

TERVETULOA RUNEBERGINVIIKOLLE!

Marja-Leena Pitkäaho, kulttuurisihteeri
Pietarsaaren kaupunki